ERranch Western Riding lessen

 

Lessen worden gegeven door gediplomeerde instructrice en erkende WRAN trainer Mariël Smit

Als invalhulp, gediplomeerd KNHS Westerninstructrice Ruby Smit en KNHS instructrice Karin van de Bos..

Onder het dak van ERranch western riding is er een ruiteropleiding gemaakt voor de westernmanegeruiter.

  1. wordt 6x per jaar een wedstrijd/show georganiseerd waar men voor kan inschrijven om te promoveren naar een hoger niveau door ERpunten te halen . De ruiter die aan het eind van het jaar de hoogste score heeft is de ERranch Wester Riding Champion dat jaar. En deze ruiter ontvangt een Award.

 

De lessen: 

Er kan wekelijks op een vast tijdstip gereden worden op een maandkaart of kwartaalkaart of losse lessen uitsluitend op afspraak)

Beginnende ruiters is het alleen mogelijk om privéles te rijden en kunnen later instromen in een groeps les.
Zie lestarief

Momenteel zijn er lessen op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdagochtend in een groep min. 3- max. 6 combinaties voor de langzame onderdelen. Op woensdag en donderdag is het mogelijk om privéles te rijden op afspraak.

Leeftijd min. 12 jaar met minimaal 2 jaar rijervaring of F5

Op zaterdagmiddag van 14:00 tot 15:00 is er een theorie/praktijkles , alles wat met het paard heeft te maken . Er wordt hiervan en vragentoets gemaakt waarmee men punten kan halen voor de jaarscore.

Ook hanteren wij een lichaamsgewicht limiet van 80KG. Dit is om onze paarden gezond te houden en vrij van blessures. En er wordt gereden met een goedgekeurde cap .

Men rijdt op de manege Westernpony’s met het Westernharnachement.. Men dient en halfuur v.t.v. aanwezig te zijn , om het paard te poetsen en te zadelen. En natuurlijk in het begin onder begeleiding.

Indien men western blijft rijden , wordt verwacht dat er in een westernoutfit gereden gaat worden. In een jeans met westernlaarzen en kort jack of bodywarmer. (Geen lange jassen). En dat men uiteindelijk ook zelf westernsporen gaat aanschaffen. Voor kinderen kan men voor redelijke prijs een set aanschaffen bij www.krämer.nl .
En voor volwassen ook bij
www.eurohorse.nl www.arthurswesternstore.nl www.westernspul.nl

 

 


 

 
 
 


 
  ERranch Western Riding & Pensionstal  -  Vijfhuizerdijk 153, 2141BH Nieuwebrug Tel. 023-5336861 of 06-24224746     erranch153@hotmail.com

  Site Map